Wednesday, February 11, 2009

Barnsäng





Tidigare har Liten sovit i sin pappas gamla spjälsäng som farmor rustat upp och sytt fantastiskt vackra sängkläder till. Nu har han dock vuxit ur spjälsängen (som var ungefär lika stor som en vagga) Det var dags att köpa en ny säng. Eftersom han fortfarande är bebis behöver vi en ny spjälsäng men gärna en han kan växa med. Jag satte igång lite research och kom fram till att jag gillade dessa bäst.

Från toppen:
Stokke Sleepi mini-junior
Leander spjälsäng-junior
Brio Sleep spjälsäng-junior
IKEA Gulliver spjälsäng-4 år

De två översta var lite över min budget men helt klart favoriter. Stokke med lite Feng Shui känsla och de smarta hjulen och Leander som helt enkelt är en fantastiskt snygg design. Båda kostar ca. 6000 kr på Babyland. Köper man Stokke tillkommer dessutom kostnad för massa tillbehör.
Brio Sleep har däremot ett överkomligt pris. För 3500 kr får man en funtionell och snygg spjälsäng som sedan byggs om till en juniorsäng upp till ca. 6 år. Finns också på Babyland. Den ville jag köpa men eftersom vi har Liten i vårt minimala sovrum fick den inte plats.
Det blev en helt enkel IKEA spjälsäng, Gulliver som är höj- och sänkbar och som man kan ta bort ena långsidan på. 795 kr kostade den bara och med rätt bäddtextilier kan den nog bli jättefin! BILDER: BABYLAND OCH IKEA

No comments:

Post a Comment